TizFilm - Günlük Film Tavsiyesi #3

- Beğendiğiniz Flimin Adını Google'a Yazarak Bulabilirsiniz -

#1 Büyük Oyun ( Aksiyon ) - İmdb: 5.8 - TIKLA IZLE ! 



 Ormanda kamp yapmakta olan bir genç , bir uçağın kamp alanının yakınlarına düşmesi sonucunda Amerika başkanının kurtarılmasına yardım eder.

#2 Parallels ( Bilim Kurgu ) - İmdb: 6.4 - TIKLA IZLE !


Paralel toprak üzerinde seyahat eden küçük bir grup insanların hikayesini anlatan bir bilim-kurgu macera dizisidir. Grup, babalarını arayan birbirlerine yabancılaşmış erkek ve kız kardeş olan Ronan ve Beatrix Carver tarafından yönetiliyor. Onların keşfi ise ailelerinin birden toprak üzerinde paramparça olmasıdır. Soru: Onlar ailelerini tekrar bir araya getirebilecek midir? 

#3 Şampiyon Manny ( Belgesel ) - İmdb: 7.3 - TIKLA IZLE !


Film yoksulluk içinde mücadele verirken,başarı basamaklarını hızla tırmanan Filipinli efsanevi boksör ve milletvekili Manny nin inişli çıkışlı hayatını anlatıyor.

#4 Yaban ( Biyografi ) - İmdb: 7.2 - TIKLA IZLE !



 ( 2 Oscar adaylığı. 7 farklı ödül ve 45 ödül adaylığı. ) Cheryl son zamanlarda yaşadığı sorunlun hayat nedeniyle, kendi içsel dünyasını keşfetmek, yaptığı yanlışları anlamak ve hayatını daha yaşanılır kılmak adına 1,100 millik solo bir yürüyüşe çıkmaya karar verir. Zaman zaman geçmişin karabasanları, zaman zaman o an yaşadığı içsel çatışme ve karşılaştığı engebeler, bu yolculuğa neden çıktığını anımsatır. Cheryl hayatının bu zorlu geçidini aşmak için 1,100 mil yürümeye kararlıdır.

#5 Oyun Bozan Ralph ( Çizgi Flim ) - İmdb: 8.0 - TIKLA IZLE !



Ralph, her zaman günü kurtaran, oyunlarının iyi çocuk yıldızı Fix-It- Felix tarafından gölgede bırakılmaktan sıkılmıştır. Ama yıllarca aynı şeyin olmasından ve Felix’in o ihtişamını görmesinden sonra Ralph, kötü çocuk rolünü oynamaya karar verir. Konuları kendisi ele alır ve bir kahraman olmanın gerektirdiği şeylere sahip olduğunu göstermek için video oyunlarının her bir jenerasyonu içinde bir oyundan oyuna zıplama seyahatine koyulur.

#6 Sokak Dansı 3 ( Dans ) - İmdb: 7.3 -  TIKLA IZLE !


 Moose kitaplardan başını kaldırmamayı ve sürekli ders çalışmayı planlamaktadır, ancak sınıftayken nereden olursa olsun bir müzik sesi duyduğu zaman ayakların ritim tutmasını engelleyemez. Çok kısa bir süre içerisinde kötü bir şöhreti olan ''House of Pirates'' isimli bir yeraltı dans ekibine katılır.

#7 Sessiz  Kalp ( Dram ) - İmdb: 7.3 - TIKLA IZLE ! 


San Sebastian Film Festivali’nde parlayan bu film, üç kuşak aile bireylerini bir hafta sonu için bir araya getiriyor. Kalabalığın içinde, hastalığı daha da kötüleşmeden ölmeye karar veren Esther ve onun bu kararına saygı duymak zorunda kalan aile üyeleri var. 

#8 Müzede Bir Gece 3 : Lahitteki Sır ( Fantastik ) - İmdb: 6.3 - TIKLA IZLE !


Geceleri hayat bulan New York müzesi’nde tuhaflıklar baş gösterir ve gece operasyonlarına atanan Larry bunun nedenini aramaya başlar. Sihirli bir şekilde yaratıklara can veren tablet yok olmaya başlar ve tableti yenilemenin tek yolu Britanya Müzesi’nde olabilir. Müzeyi kurtarmak için her şeyi yapacak olan Larry, oğlu Nick ile birlikte New York’tan Londra’ya tabletin sırlarını çözmek için seyahat eder.. 

#9 The Gunman ( Gerilim ) - İmdb: 5.6 - TIKLA IZLE !


 Bir zamanlar emrinde çalıştığı örgüt tarafından ihanete uğrayan eski ajan Jim Terrier, tehlike dolu geçmişini ardında bırakıp yeni bir hayata başlamanın arefesindedir. Terrier, sevgilisi Anne ile evlenip sıradan bir adam olmanın planlarını yaparken eski iş arkadaşları ve patronları tarafından takip edildiğini fark eder. Peşindeki eski dostlarından kurulu dünyanın en güçlü örgütünün tek hedefi Jim Terrier'ı öldürmektir. Jim yeni düşmanlarıyla yüzleşip hayatta kalmaya çalışırken canı tehlikede olan tek kişinin kendisi olmadığını anlar. Artık sadece kendisini değil, tek varlığı Anne'i de korumak zorundadır. 

#10 Veronica Mars ( Gizem ) - İmdb: 6.9 - TIKLA IZLE!


Çok sevilen televizyon dizisi Veronica Mars'ın uzun metrajlı film projesi olan yapımın başrolünde Veronica karakterini Kristen Bell canlandırıyor. Dizinin bitmesine çok üzülen hayranlarının maddi girişimi ve desteği ile hayata geçen Veronica Mars filminin yönetmen koltuğunda ise dizinin 3 yıl boyunca prodüktörlüğünü üstlenen Rob Thomas oturuyor. 

#11 Get Hard ( Komedi ) - İmdb: 6.1 - TIKLA IZLE!


Milyoner James King sahtekarlıktan tutuklanır ve San Quentin hapishanesine göndirileceğini öğrenir. Fakat demir parmaklıklar ardına girmeden Darnell Lewis'ten öğreneceği çok şey vardır!

#12 Musaranas ( Korku ) - İmdb: 6.9 - TIKLA IZLE!


İspanya, 1950’ler. Montse’nin agorafobisi (açık alan korkusu) onu Madrid’teki uğursuz bir apartmana hapsetmiştir. Gerçek hayat ile tek bağlantısı yetiştirirken gençliğini harcadığı kız kardeşidir. Ancak bir gün dikkatsiz genç komşusu Carlos merdivenlerden düşer ve kapılarına sürüklenir. Birisi farenin yuvasına girmiştir. Belki da hiç çıkamayacaktır…

#13 Yedinci Oğul ( Macera ) - İmdb: 5.5 - TIKLA IZLE!


John Gregory yedi oğlun yedinci oğludur. Yerli Casus yaşadığı yeri gece ortaya çıkan cadılardan, hayaletlerden ve canavarlardan korumaktadır. Ancak John artık genç değildir ve işini devam ettirecek bir çırak aramaktadır. Ancak yanına aldığı çırakların çoğu kalıcı olmayı başaramamıştır. Son umut genç bir çiftçinin oğlu olan Thomas Ward’dır. Thomas çoğu insanın geçmeyi başaramadığı eğitim sürecini geçebilecek midir? Noktalı ayakkabıları olan kıza güvenmeli midir? Thomas ülkenin en tehlikeli cadısı olan Anne Malkin’e karşı şansa sahip midir? 

#14 Dümensiz ( Müzikal ) - İmdb: 7.5 - TIKLA IZLE!


Fargo (Fargo)'daki rolü işle Oscar'a aday olan aktör William H. Macy, Unified Pictures için ilk yönetmenlik denemesi olacak Rudderless için kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor. Filmin başrolünde Billy Crudup, Anton Yelchin, Selena Gomez ve Laurence Fishburne var. Film, ölen oğlu için yas tutan bir babanın oğlunun orjinal müzik kayıtlarını keşfettikten sonra yaşadıkları etrafında oluşuyor. Baba, bu kayıtlardan esinlenerek bir müzik grubu kurmaya karar veriyor.

#15 Liseli Polisler 2 ( Polisiye ) - İmdb: 7.5 - TIKLA IZLE!


Lisede yürüttükleri başarılı operasyonun ardından bir kez daha bir araya gelen polis memurları Schmidt (Jonah Hill) ve Jenko (Channing Tatum) aynı gizli görev tanımıyla bu kez üniversite yollarını tutar. Yerel bir üniversiteye kayıt olan ikilinin aralarındaki ilişki de son görevlerinden bu yana ilerlemiştir. Ancak Jenko, okulun futbol takımında ruh eşini bulduğunda, Schmidt ise bir tiyatro topluluğuna üye olduğunda hem görev hem de partnerlikleri bir kez daha sorgulamaya başlarlar. Bu süreç bir nevi büyüme sancılarından geçtikleri, olgunlaşıp birlikte başarıp başaramayacaklarını test edecekleri bir sınava dönüşür. 

#16 Aşk Uğruna ( Romantik ) - İmdb: 6.8 - TIKLA IZLE!


1940’ların Fransa’sında geçen ve Irène Némirovsky’nin romanından uyarlanan Suite Française, II. Dünya Savaş’ında Alman’lara esir düşen kocasını, kayınvalidesi baskıları ile boğulmuş bir şekilde bekleyen güzel Lucile Angellier’in başından geçenleri konu alıyor. Paris’ten kaçan sığınmacıların kasabaya girmesi ile birlikte kısa bir süre sonra Alman askerleri kasabaya gelir ve kasabalıların evlerine yerleşirler. Lucile’in hayatı altüst olmuştur. Lucile, Angellier’lerin evinde kalmak ile görevlendirilmiş Nazi subayı Bruno’yu görmezden gelmeye çalışır. Ancak kısa bir süre sonra aşk onları ele geçirir ve birlikte savaşın yarattığı felaketin içinde hapsolurlar. 

#17 Dingin Savaşçı ( Spor ) - İmdb: 7.3 - TIKLA IZLE!


Jimnastiğin hayatındaki önem derecesi uçlarda olan Dan, olimpiyat seçmelerine 10 ay kala ciddi bir motor kazası geçirir ve bacağının parçalandığı gerçeği ile karşı karşıya kalır. Karşısına çıkan ve konsantrasyonunu yeniden kazanmasını sağlayan Sokrates ile amacına ulaşmaya çalışır...

#18 Keskin Nişancı ( Savaş ) - İmdb: 7.5 - TIKLA IZLE!


Cesur bir asker olarak tanınan Chris Kyle, yoğun savaş ortamının hüküm sürdüğü Irak’a silah arkadaşlarını korumak için gönderilir. Kyle gerçekten keskin bir nişancıdır ve isabetli atışlarıyla savaş alanında pek çok hayatı kurtarır. Cephede adeta bir efsaneye dönüşür. Ama şöhreti çok geçmeden düşman hatlarında da yayılınca, bu sefer kendisi hedef haline gelecektir... Öte yandan, her ne kadar profesyonel bir asker de olsa zihni, Amerika'da evde bıraktıklarıyla meşguldür... Yönetmenliğini Clint Eastwood'un başrolünü ise Bradley Cooper'ın üstlendiği filmin senaryosu Chris Kyle, Scott McEwen ve Jim DeFelice üçlüsünün imza attıkları otobiyografik kitaptan yola çıkılarak Jason Dean Hall tarafından kaleme alındı. 

#19 Ölümsüz ( Suç ) - İmdb: 6.7 - TIKLA IZLE!


Charly karanlık geçmişine sünger çeker ve suçlardan,suçlulardan uzak durma kuralı üzerine oturttuğu yeni bir sayfa ile hayata döner.Nitekim 3 yıl boyuncada bunu hayatını karısına ve 3 çocuğuna adayarak başarı ile gerçekleştirir.Lakin o uzak durmak,unutmak istesede geçmiş onun yakasından düşmemeye kararlıdır.Marseillede bir otoparkta açılan ateş sonucu 22 kurşunu bedeninde hisseden Charly buna rağmen mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarır.Artık tek gayesi ve amacı intikamdır. 

#20 Selma ( Tarih ) - İmdb: 7.6 - TIKLA IZLE!



( 2 Oscar adaylığı. 17 farklı ödül ve 69 ödül adaylığı. ) 1965'te Alabama eyaletinin Selma kentinden eyalet başkentine giden 87 km'lik bir yol vardı. Bu yolda o dönem ABD tarihine geçen üç protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. Martin Luther King'in öncülük ettiği bu yürüyüşler, kamuoyunu harekete geçirdi ve dönemin ABD Başkanı Johnson Oy Hakkı Kanunu konusunda köşeye sıkıştı. Nihayetinde protestolar etkili oldu ve kanun çıktı. 

Listetiz:


#1 Büyük Oyun
#2 Parallels
#3 Şampiyon Manny
#4 Yaban
#5 Oyun Bozan Ralph
#6 Sokak Dansı 3
#7 Sessiz Kalp
#8 Müzede Bir Gece 3 : Lahitteki Sır
#9 The Gunman
#10 Veronica Mars
#11 Get Hard
#12 Musaranaz
#13 Yedinci Oğul
#14 Dümensiz
#15 Liseli Polisler 2
#16 Aşk Uğruna
#17 Dingin Savaşçı
#18 Keskin Nişançı
#19 Ölümsüz
#20 Selma


 Hergün Yeni Bir Liste Yeni Flimler !

Sitemizi Favorilere Eklemeyi unutmayınız                        


















TizFilm - Günlük Film Tavsiyesi #3 TizFilm - Günlük Film Tavsiyesi #3 Reviewed by Unknown on Haziran 22, 2015 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.