TizFilm - Günlük Film Tavsiyesi #2

#1 Signal ( Bilim Kurgu ) - İmdb: 6.1 - TIKLA IZLE ! & TRAİLER


Üniversite birinci sınıf öğrencisi olan Nick ve Jonah bilişim teknolojisinde uzmanlaşmaya çalışmaktadır. Diğer yandan da hackerlık en büyük tutkularıdır. Nick’in kızarkadaşı Hailey, 1 yıllığına başka bir üniversitede okumaya gidecektir. Nick (Brenton Thwaites) ve Jonah (Beau Knapp), onu yeni üniversitesine kendileri götürmeye karar verirler. Bunu yaparken de biraz gezme şansları olacaktır. İki kafadarın peşinde olan ve Göçmen lakabını kullanan bir hacker vardır. Ve yolculuk sırasında da onları rahat bırakmamakta kararlıdır. Nick ve Jonah, Göçmen’in yerini nihayet tespit eder. İkili, onu görmek için adeta yanıp tutuşmaktadır. Sonunda Göçmen ile çölde yüzleştiklerindeyse sonuç korkutucu olur. Nick, Jonah ve Hailey, uyandıklarında kendilerini bir tür hapishanede bulurlar. Buraya nasıl geldiklerini ya da neden tutsak olduklarını anlamaya çalışırlarken aslında çok daha büyük bir tablonun parçası olduklarını fark ederler.

#2 Jessabelle ( Korku ) - İmdb: 5.4 - TIKLA IZLE ! & TRAİLER


Jessabelle, bir araba kazasında bacakları işlevini kaybettikten sonra babasının Louisiana’daki evine dönmek zorunda kalan bir kadındır. Doğumuyla ilgili bir gizemi keşfetmesi çok uzun sürmeyecektir ve kızgın bir hayalet onu yok etmeyi kafasına koymuştur.

#3 İkinci Bir Şans ( Gerilim ) - İmdb: 7.0 - TIKLA IZLE! & TRAİLER


 (1 ödül ve 2 ödül adaylığı.)

Andreas ve Simon, aynı zamanda mesleklerinde uzman birer dedektif ve yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen iki sıkı dostturlar. Samimiyetlerine rağmen ikili, birbirlerinden çok farklı hayatlar sürdürmektedirler. Andreas güzle eşi ve oğluyla birlikte mutlu bir aile tablosu çizmektedir. Yeni boşanmış olan Simon, ise boş içini düştüğü boşluğu çoğunu striptiz kulübünde dolanarak ve bol bol alkol tüketerek doldurmaya çalışmaktadır.
Bir gün şiddet ve uyuşturucu tabanlı bir olay için ikisi birden göreve çağrılır. Başta her şey sıradan bir suç mahalli gibi görünür, Andreas olay mahalindeki dolapta ağlayan bir bebek bulmasıyla birlikte işin rengi de değişmeye başlar. Bu olay her iki polisin de yanlış ve doğru arasındaki seçim kıstaslarını ve adalet arayışlarını derinden etkileyecektir. 

#4 Çılgın Max: Öfkeli Yollar ( Aksiyon ) - İmdb: 8.6 - TIKLA IZLE! & TRAİLER



Not: IMDb Top 250: #41

Ailesi öldükten sonra post-apokaliptik Avustralya’da safi hayatta kalmak için çabalayan Max (Tom Hardy), şiddet ve acımasızlık dolu bu dünyada masum bir gruba yardım etmek zorunda kalır. İlk başta Max’in motivasyonu kendini koruyabilmektir, fakat zaman içinde Max’in içinde tekrar bir yaşam sebebi ve ümit oluşur. Yol Savaşçısı’nda minyatür bir kasabanın masum insanlarını maskeli psikopat Humungus ve deli ordusundan korumak zorunda kalan Max, bu sefer başlarını cesur Imperator Furiosa’nın (Charlize Theron) çektiği bir grup kadını maskeli psikopat Immortan (Hugh Keays-Byrne) ve deli ordusundan korumak zorunda kalıyor. 

#5 Elçiyi Öldür ( Polisiye ) - İmdb: 7.0 - TIKLA IZLE! & TRAİLER


Not: 3 ödül adaylığı

San Jose Mercury muhabiri Gary Webb’in gerçek hayat öyküsünden yola çıkılan öyküde, Nikarugua’daki isyancılar ve California merkezli uyuşturucu ithalatıyla ilgili olarak CIA ile kurduğu sıkı ilişki sayesinde uyuşturucu trafiğini ifşa eden gazetecinin diken üzerindeki hayatı aktarılıyor.
Nick Schou’nun “Kill the Messenger: How the CIA’s Crack-Cocaine Controversy Destroyed Journalist Gary Webb adlı kitabında beyazperdeye aktarılan filmin yönetmenliğiniyse, ağırlıklı olarak televizyon piyasasına yönelik işlerle adını duyuran Michael Cuesta üstleniyor

#6 Boyun Eğmez ( Savaş ) - İmdb: 7.2 - TIKLA IZLE! & TRAİLER


Not: 3 Oscar adaylığı – 10 diğer ödül ve 23 ödül adaylığı.

ouis Zamperini, Amerikalı bir uzun mesafe koşucusudur. ABD Olimpiyat Takımında ülkesini 1936’da Berlin’de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında temsil eder. Dereceye girip madalya kazanamaz ama müthiş bir final performansı ortaya koyar. Öyle ki Adolf Hitler kendisiyle tanışmak ister. 4 yıl sonra Zamperini, Tokyo’daki Olimpiyat oyunlarında favori isimlerden biridir. Fakat o seneki Olimpiyatlar II. Dünya Savaşı’nın patlak vermesiyle iptal edilir ve Zamperini savaşta gönüllü olarak görev alır. Pasifik’te geçirilen bir kaza sonrası iki silah arkadaşıyla hayatta kalmayı başarır ve 47 gün sürecek bir yaşam mücadelesi verirler. Ne var ki kendilerini kurtaranlar düşman taraf olan Japon Deniz Kuvvetleridir ve kurtardıkları savaş esirlerine işkence yapmaktan da geri kalmazlar…

#7 İşimiz İş ( Komedi ) - İmdb: 5.2 - TIKLA IZLE! & TRAİLER


Küçük ölçekli iş yeri sahibi çalışkan Dan, hayatının en önemli iş anlaşmasını yapmak için iki ortağıyla Avrupa’ya seyahat eder. Ancak sıradan sandıkları bu seyahat gittikçe daha tuhaf bir hal almaya başlar ve hayal edemeyecekleri bir maceraya atılmak zorunda kalırlar.

#8 SüngerBob Kare Pantolon - İmdb: 6.4 - TIKLA IZLE! - TRAİLER


Sevilen çizgi-dizi Süngerbob Karepantolon’un beyazperde uyarlaması olan yapıtta Süngerbob Karepantolon’un kıyıya çıkıp yaşayacağı hayatının en kahramanca macerasını izleyeceğiz. Tehlikeli korsan Burger-Beard ele geçirdiği sihirli kitabın son sayfasını bulup formülü tamamlayarak planını hayata geçirmeyi istemektedir.
Bu durumda Bikini Bottom şehri tehlikede olacaktır. Şehrin SüngerBob, Patrick ve ekiplerine denizin dışında ihtiyacı vardır. Şimdi tüm ekip Burger-Beard’a karşı harekete geçmek zorundadır. Şehirlerini tekrar kazanabilmek için ise kitabı geri almak durumundadırlar.

#9 İlk Güreşte Aşk ( Romantik ) - İmdb: 6.9 - TIKLA IZLE! - TRAİLER


2014 Cannes Avrupa Sinemaları Ödülü, SACD Ödülü, CICAE Sanat Sinemaları Ödülü, FIPRESCI Ödülü
Bir aşk öyküsü. Ya da komik bir hayatta kalma mücadelesi. Ya da ikisi birden… Dostlarıyla aile işi arasında bölünen Arnaud, görünüşte sakin bir yaz geçirecektir. Ta ki güzel olduğu kadar kaba, bir o kadar da kaslı Madeleine’le yerlerde güreşip kaybedene dek. Arnaud’nun beklentisi yoktur, Madeleine en kötüsüne hazırlıklıdır. Biri kendini bırakır, rahattır, gülmeyi sever. Öteki dövüşmeyi, yüzmeyi, kendini zorlamayı. Madeleine bir şey talep etmediğine göre Arnaud ne kadar ileri gidecektir? Sonuçta, hem sevişmek hem savaşmak mümkün müdür?

#10 Katilin Yüzü ( Psikolojik ) - İmdb: 5.5 - TIKLA IZLE! & TRAİLER


Bir seri katilin saldırısından güç bela kurtulan bir kadının gözlerini hastanede açmasıyla başlayacak filmde, Jovovich prosopagnosia (yüzleri tanıyamama) adı verilen bir bozukluğa yakalanacak ve hayata yeniden tutunmaya çalışacak. Geride tanık bırakmış istemeyen katil ise her geçen gün ona biraz daha yaklaşacak.


Hergün 10 Yeni Flim !

TizFilm - Günlük Film Tavsiyesi #2 TizFilm - Günlük Film Tavsiyesi #2 Reviewed by Unknown on Haziran 23, 2015 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.