TizDay - Günlük Film Tavsiyesi #1

Kategorisiz En İyi Filmler !

#1 Yıldızlararası - İmdb: 8.8 - TIKLA IZLE! - FRAGMAN


1 Oscar ödülü. 24 diğer ödül ve 75 ödül adaylığı.
Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı biliminsanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir... 

#2 Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti - İmdb: 8.1 - TIKLA IZLE! - FRAGMAN


Genleri değiştirilmiş, isyancı maymun Cesar'ın kaçışının üzerinden on beş sene geçmiştir. Cesar diğer maymunlarla birlikte büyük bir maymunlar ordusu kurmayı başarmıştır. Kıyamet sonrası San Francisco'sunda artık bilim insanlarının tek derdi, patlak veren bu büyük sorunu kontrol altına almak olacaktır.

#3 Hız Tutkunu - İmdb: 6.8 - TIKLA IZLE! - FRAGMAN


 Tobey Marshall (Aaron Paul) dürüst ve çok çalışkan bir adamdır, ailesine ait olan Marshall Motors adlı oto tamircisinde arkadaşlarıyla birlikte çalışmaktadır. Babasının vefatının ardında Tobey büyük borçlar altında kalmıştır. Hafta sonları Tobey çok tehlikeli olan “yer altı oto yarışları” adı verilen yarışlara katılmaktadır. Yarışların ardından Tobey adrenalin tutkunu bir adam olmuştur. Zorlu, zengin ve güçlü düşmanı Dino Brewster (Dominic Cooper) bir gün Tobey’ye hayatında sadece bir kez alabileceği bir iş teklifiyle gelir. Sınırsız sermayesiyle Dino, Tobey’ye dünyanın en hızlı Mustang’ini yapmayı teklif eder. İşini kurtarabileceğini düşünen Tobey hiç düşünmeden bu teklifi kabul eder. Mustang’in yapımı ve satış işlemleri devam ederken Tobey, güzel rakibi Julia Maddon (Imogen Poots) la bir yarış hazırlığına başlar. Tobey Dino’nun ekibine karşı kendi takımıyla ve yakın arkadaşı Little Pete (Harrison Gilbertson) ile birlikte hazırlıksız bir yarışa başlar. Yarış ölüme dönünce Dino suçu Tobey’nin üstüne yıkar ve onu hapse gönderir. İki yıl aradan sonra Tobey özgülüğüne kavuşur ve Dino’dan intikam almaya yemin eder. The De Leon yarışları ülkenin en büyük ve zor yarışlarından biridir, Tobey Dino’yu orada yenmeye yemin eder. The De Leon yarışlarına seçilmiş çok az yarışçı katılabilir ve kazanan büyük miktarda para kazanır ancak Tobey’nin New York’tan San Francisco’ya gitmek için sadece 48 saati vardı

#4 Sihirbazlar Çetesi - İmdb: 7.3 - TIKLA IZLE! - FRAGMAN


Atlas isimli son derece karizmatik ve etkileyici bir illüzyonistin liderliğini yaptığı, dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan 'Four Horsemen' ekibinin başından geçenleri konu alıyor. Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek ve izleyicilerini soymak için kullanıyorlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtıyorlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan özel FBI ajanı Dylan bu çetenin peşine düşer ...

#5 Para Avcısı - İmdb: 8.7 - TIKLA IZLE! - FRAGMAN


Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında komisyoncu ve Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90′ları yürütmektedirler ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahviller ve birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam etmektedir. 

#6 Dünya Savaşı Z - İmdb: 7.2 - TIKLA IZLE! - FRAGMAN


Gerry Lane, iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır… Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için zamana karşı yarışacaktır. Brad Pitt’in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı odağına alıyor. Film Max Brooks’un aynı adlı kitabından uyarlandı.

#7 Geçit Yok - İmdb: 6.7 - TIKLA IZLE! - FRAGMAN


 Pişmanlık içinde bir hayat sürmesine neden olan bir operasyondan sonra Los Angeles Polis Departmanı’nın Narkotik bölümündeki görevinden ayrılan Şerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) Los Angeles’tan ayrılır ve sessiz sakin bir sınır kasabası olan Sommerton’a yerleşerek gerçekleşen küçük suçlarla savaşmaya başlar. Ancak bu huzurlu ortam, batı yarımkürenin en çok aranan uyuşturucu karteli lideri Gabriel Cortez (Eduardo Noriega) bir FBI konvoyundan kaçınca bozulur. Cortez, taş kalpli Burrell’ın (Peter Stormare) liderlik ettiği paralı adamlardan oluşan acımasız bir grubun yardımıyla içinde bir rehinenin olduğu özel olarak tasarlanmış Corvette ZR1 ile 250mil/sa. hızla Amerika-Meksika sınırını geçmeye kararlıdır. Cortez’in geçmeyi planladığı yolun üzerinde Summerton Kavşağı bulunmaktadır. Ajan John Bannister (Forest Whitaker) da dahil olmak üzere tüm birimler, Cortez sınırı geçmeden onu yakalayıp Amerika yasalarına göre cezalandırabilmek için Summerton Kavşağı’ndan geçmesine engel olmak zorundadırlar. Çünkü o kavşağı da geçerse yasaların hiçbir hukuki yaptırımı kalmayacaktır. Başta bu operasyona dahil olmak istemeyen Owens sonunda görev almayı kabul eder. Kendi ekibini oluşturur ve klasik bir güç gösterisi için uygun ortamı hazırlayarak sorunu kendi ellerine alır.

#8 Parker - İmdb: 6.1 - TIKLA IZLE! - FRAGMAN



Jason Statham ve Jennifer Lopez, Donald E. Westlake’in çok satan roman serisinde uyarlanan PARKER’da başroldeler! Parker (Jason Statham) kişisel ahlak kuralları olan profesyonel bir hırsızdır. Bu kurallardan bazıları şunlardır: Hırsızlığın altından kalkamayacak insanlardan hiçbir şey çalma, hak etmeyen insanlara acı çektirme. Ancak son soygununda, ekibi onu aldatır ve parasını çalarak onu ölüme terk eder. Eski çalışma arkadaşlarının böyle bir şey yaptıklarına pişman olmasını sağlamak isteyen Parker onları zengin ve ünlülerin oyun alanı olan ve ekiptekilerin en büyük soygunu yapmayı planladıkları Palm Beach’e kadar takip eder. Zengin bir Teksaslı kılığına giren Parker yanına bilgili birini alır: Leslie (Jennifer Lopez). Leslie maddi sıkıntı yaşayan ama güzel, akıllı ve hırslı bir kadındır. Parker ve Leslie soygunda çalınacak parayı çalmak ve daha sonra ortadan kaybolmak için bir plan yaparlar.

#9 Dikkat Yumruk Geliyor - İmdb: 6.4 - TIKLA IZLE! - FRAGMAN


Bir lisede biyoloji öğretmenliği yapan Scott Voss sıra dışı bir uğraşın peşinden giderek, karma dövüş sanatlarını öğrenmeye başlar. Asıl amacı ise daha fazla para kazanarak, nakit sıkıntısı çeken okulunda ekstra mesaiye engel olmak ve bütçeyi rahatlatmaktır. Filmin yönetmenliğini Frank Coraci üstlenirken ve filmin senaryosunu Kevin James, Rock Reuben, ve Allen Loab beraber kaleme aldı. Filmin başrollerindeyse yine Kevin James’in yanı sıra, Salma Hayek ve Henry Winkler da yer alıyor. 

#10 127 Saat - İmdb: 7.7 - TIKLA IZLE! - FRAGMAN


Dağcı Aron Ralston’un başından geçenlerin gerçek hikayesi… Genç bir dağcı olan Aron, Utah yakınlarında büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. Hayatı için bir çeşit tuzağa dönüşen bu olayda Aron, soğukkanlı olması gereken şoke edici bir çözüm yolu bulur. 





TizDay - Günlük Film Tavsiyesi #1 TizDay - Günlük Film Tavsiyesi #1 Reviewed by Unknown on Haziran 24, 2015 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.