Kızlar için Oyuncu Olmanın En Zor 5 Yanı



Kızlar için oyuncu olmanın pek çok zorluğu olduğu bir gerçek. Bunun şüphesiz olarak en büyük sebebi oyun dünyasında kızlar ile erkeklerin sayısındaki orantısızlık diyebilirim. Hatta erkek oyuncu sayısının kız oyuncu sayısından çok çok fazla olduğu da bir gerçek. Hal böyle olunca oyunlar oynayan ve genellikle erkeklerle vakit geçiren kızların karşılaştığı zorlukları sizler için listeledik.


Çok değil bundan 3 - 4 yıl önce oyunlarda bir kız ile tanışmak ya da birlikte oynamak, İstanbul'a ilk defa gidip yıllar önce ayrılmış olduğunuz kız arkadaşınız ile denk gelmeniz gibi bir şeydi. Fakat son zamanlarda özellikle oyun dünyasında yayın kültürünün yani gelir elde etmenin yolları açıldıktan sonra kızlar da en az erkekler kadar ilgi göstermeye başladı. Fakat kızlarda orta noktaıs yok. Oyun oynamayan kızlar oyun dünyasından bir haber tamamen kopuk şekilde en ufak ilgi duymuyorken, oyuncu olan kızlarda diğer kızlara göre daha farklı düşünmeye başlıyorlar. Erkeklerde bu durum aynı değil. Eğer tanıdığınız erkek oyuncular varsa bir çok şeyi aynı anda idare edebildiklerine muhtemelen şahit olmuşunuzdur.
Gel gelelim esas konumuz olan kız oyuncuların yaşadığı zorluklara. Yaşanmasını istemesek de kız oyuncular aşağıda belirteceğimiz zorluklarla sürekli olarak karşılaşıyor.

1. Gerçekten Kız Mısın? Ya da Sen Gerçek Misin? Tadındaki Sorular ile Sık Sık Karşılaşma


Yazının girişinde bahsettiğim gibi oyunlardaki kız sayısı erkeklere oranlara çok daha düşük olduğu için erkek oyuncular bir kız oyuncu ile tanıştıklarında ilk olarak inanmak istemezler çünkü daha önce ya hiç denk gelmemiştir ya da hiç bir kızla oyun oynamamıştır. Oysa ki kız oyuncularımız da uzun yıllardır bizlerle birlikte gayet de başarılı bir şekilde oyun oynuyorlar. Bu sorular üst üste geldiğinde sıkıcı olacağı gibi, kız oyuncuları da kendilerinizi kanıtlamak zorunda bırakıyor ve zor duruma düşürüyor.



2. Ateşli ve Çok Güzel Olarak Hayal Edilmeleri

Oyun dünyasında tanıştığınız kızları eğer çok hızlı bir çapkın ya da bir playboy değilseniz bir süre
görmeniz mümkün olmuyor. Oyundan sadece adını öğrenerek yola çıkarsanız stalklarken merağınızdan ölebilirsiniz. Bu nedenle tanıştığınız tüm oyuncu kızlar için kafanızda ateşli ve seksi figürler oluşturmadan önce biraz cesaretinizi toplayarak adını soyadını sorun ve Facebook ya da benzeri platformlardan resmini görün. Bunun dışında Instagram profilini de isteyebilirsiniz. Zira kızlar takipçi sayıları artacak diye bu yöntemi daha çok sevebilirler. Fakat tüm kızların ateşli ve seksi olmadığını önce bir kabullenin.



3. Erkeklerin Aksine Kızlar Her Oyunu Bilmezler


Gamer kızların sayısı artmış olmasına rağmen kızlar hala erkekler kadar çok sayıda oyun
oynamıyorlar. Seçtikleri sınırlı sayıda oyun ile oyun yaşamını sürdüren kızların yaşadığı zorluklardan bir tanesi de erkekler tarafından tüm oyunları biliyor olarak görülmeleri. Bunun yarattığı olumsuzluk ise bilmedikleri bir oyunu oynamak için davet edildiklerinde ortaya çıkıyor. Örneğin 'Banu hadi gel CS:GO oynayalım' dediğinizde ben onu bilmiyorum ki cevabını alırsanız onlara sakın sen de hiçbir şey bilmiyorsun ya demeyin. Yeni ve tecrübesiz olabilirler ve sizin düşündüğünüzn aksine her türlü oyunu sevecekler diye bir kural da yok.


4. Erkekler ile Kanka ya da Bro Olmaları!

Oyunda tanıştığınız ya da zaten tanıyıp birlikte oyun oynadığınız kızlarla ilişkiniz olacak veya sevgili olacaksınız diye bir kural yok. Fakat bir çok erkek(sevgilisi olmayanlar) oyunlarda tanıştıkları kızlara daha görmeden ilgi duymaya başlar ve olası bir ilişki yaşayacağını düşünür. Bunun en büyük nedeni ise oyun oynamaktan hoşlanan erkeklerin kendi kafa yapılarında ve oyun oynamayı seven oyuncu bir kız ile tanışmış olmalarıdır. Fakat işler erkekler adına istendiği gibi gitmediği taktirde erkekler sizi bir anda kanka olarak görmeye başlayarak, iletişim kurararken 'Bro naber' gibi ifadeler kullanmaya başlarlar. Kızlar için her şey güllük gülistanlıkken işler bir anda sarpasarıverir. Fakat kendinize erkek oyuncu kanka yapmanın yararları da yok değil. Hele birde yetenekli bir oyuncu kankanız olursa, yeni başladığınız ve tecrübesiz olduğunuz bir oyunda haketmediğiniz rütbeler ya da derecelere kolayca gelebilirsiniz. Kısaca Free Boosting dediğimiz olay. Fakat erkeklerin dünyasına bu denli içten giren kızlar bir süre sonra kendilerini istemedikleri ya da rahatsız oldukları bir grup içerisinde bulabilir. Çünkü bu kızlar erkeklerin kendilerini rahat hissetleri alana çoktan girmişlerdir.



5. Kızlar Oyun Oynayamaz Ön Yargısı

Her ne kadar kızlar da gayet güzel şekilde oyun oynayabiliyor olsalarda, gerek profesyonel oyun dünyasında gerekse oyunlarda karşılaştığınız ya da tanıştığınız kızların çok büyük çoğunluğu erkekler kadar başarı elde edemezler. Aksini söylemek gerçekten isterdim fakat genel olarak durum bu şekilde. Fakat yanlış anlaşılmak da istemiyorum. Elbette oynadıkları oyunlarda çok başarılı olan kız oyuncularda var. Fakat hem erkeklere göre oyun oynayan kız sayısının azlığı hem de oyun geçmişleri çok fazla olmaması nedeniyle kızlar oyun oynama konusunda erkeklerden bir adım geride. Durumu bir de örnekle izah etmek gerekirse, 3 senedir League of Legends oynuyorum fakat listemde yer alan hiç bir kız arkadaşım çok üst seviyelerde değil. Ayrıca ben de casual yani günlük bir kaç oyun modunda takılan bir oyuncuyum. Fakat benden üstün oynayan hiç mi kız oyuncu yok? Elbette tonla var ama karşılaşmak ya da denk gelmek zor. O yüzden kızların da gönlünü kırmadan bu konuyu burda kapatıyorum. Erkeklere de tavsiyem oyunda gördüğünüz her kız için ya kızlar oyun mu oynarmış, ya bu kız zaten beceremez vb. şekilde cümleler kurmadan önce biraz birlikte oynamayı ve saygı duymayı deneyin.




Kızlar için Oyuncu Olmanın En Zor 5 Yanı Kızlar için Oyuncu Olmanın En Zor 5 Yanı Reviewed by Unknown on Nisan 03, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.