WannaCry Virüsü Nasıl Silinir? (ÇÖZÜM)

WannaCry Ransomware Şifrelenmiş Dosyalar Nasıl Kurtarılır

WanaCry ransomware saldırısı tarafından hedef alındınız ve dosyalarınız şimdi şifreleniyor mu? Virüs bulaşan tek kişi değilsin. Şimdiye kadar 70.000 kişiye kurulduktan sonra kendisini diğer bilgisayarlara yayma yeteneğine sahip en kötü fidye yazılımı bulaştı.
Bu virüs nasıl bu kadar hızlı yayılıyor? EthernalBlue olarak adlandırılan en son sızdırılmış NSA açıklarını kullanıyorlardı. Microsoft zaten bu hatayı düzeltti, ancak insanlar bu ransomware’in en kötü fidye yazılımı ve en hızlı büyüyen fidye yazılımının oluşturulmasına yardımcı olan Windows’u güncellemek için çok tembel.
Fidye virüsü, Alman Tren Sistemi’nden NHS hastanelerine ve Telefonica’ya kadar büyük birimleri etkiledi.
Ransomware bilgisayarlara yayılmak ve dosyaları şifrelemek için çok hızlıydı, ancak beyaz şapkalı bilgisayar korsanları hızlı bir şekilde tek bir kuruş ödemeden dosyaların şifresini çözmenin yollarını buldular.
wannacryptor 2.0 password

Dosyaların şifresini çözmek için kullanılan şifre “WNcry@2ol7” dir ve şimdi insanlar bu büyük saldırıdan sonra, bilgisayar korsanlarına herhangi bir fidye ödemeden ve sistemlerini başka bir fidye yazılımı veya başka bir virüs tarafından hedef alınmadan mutlu bir şekilde geri yükleyebilirler. Tek yapmanız gereken “.ZIP” dosyalarını açabilen bir arşiv yazılımı ile dosyaları açmak ve şifre olarak “WNcry@2ol7” yazmak.

WannaCry Virüsü Nasıl Silinir? (ÇÖZÜM) WannaCry Virüsü Nasıl Silinir? (ÇÖZÜM) Reviewed by Unknown on Mayıs 14, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.